nluğu sonucunda patlamalar; birikmiş tozun havalandırma, ekipman üretimi, kıvılcım, halı kazanlar, titreşimli elektrik motorları ve önleyici elektriksel dokunmazlık gibi faktörlerden herhangi birinin veya birkaçının bir arada bulunması sonucu meydana gelmiştir. Patlamaya sebep olan madde (buğday unu) tesisin farklı noktalarında biriktiği, tesise ait toz tutma ve tozsuzlaştırma cihazı bulunduğundan ancak çalıştırılmadığı ve çevre bakanlığından kapasite arttırımına ilişkin iznin bulunmadığı, mevcut izinlerle maksimum kapasite üretiminin yapıldığı ve çalışanların bu durumda farkında olmadan tehdit altında oldukları gözlemlenmiştir” denildi.
Başlık: Sakarya’daki Oba Makarna Fabrikası Patlaması Bilirkişi Raporu
Satırbaşları:
– Olayın detayları ve sonuçları
– Soruşturma ve işlemler
– Bilir kişi raporunun hazırlanması
– Raporun içeriği ve değerlendirmeleri
– Patlamaya etki eden faktörler ve önlem eksiklikleri
Bir yanıt bırakın