Bu okul mezunları işsiz kalmıyor

atıldıklarında iş bulma kaygısı yaşamayacaklarının altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, “Manisa’da özellikle Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde verilen eğitimler sayesinde öğrencilerimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin hayat bayrağını daha ileri taşıyacak adımların önünü açabiliyoruz. Meslek liselerimizde verilen eğitim sayesinde, öğrencilerimizin hayata atılırken istihdam sorunu yaşamayacakları bir eğitim modelini öğrencilerimize sunuyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz gelecek kaygısı yaşamadan iş hayatına adımlarını atabiliyorlar. Bu yıl itibariyle mutfakta görev alan öğrenci sayımız 390. Bu öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’mız tarafından proje okulumuz olarak seçildikleri için bu sayede öğrenci sayımız artırıldı. Bu öğrencilerin hepsi mezun olduktan sonra istihdam edilen öğrencilerimiz. Ciddi bir başarı kaydettik. Mesleki eğitim kurumlarımızda boş kontenjanlarımız artık yok denecek kadar az” şeklinde konuştu.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, okul mutfağında her gün yaklaşık bin 400 kişilik yemek hazırlayarak başarılı bir çalışma sergiliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, 15 ilçede taşımalı eğitim kapsamında öğrencilere verilen yemek hizmetinin önemine dikkat çekti ve meslek liselerinde verilen eğitimin hayata atılmalarında gençlerin istihdam sorunu yaşamamalarını sağladığını belirtti. Öğrenciler de mesleki tecrübe kazanırken, aynı zamanda döner sermaye üzerinden gelir elde etme fırsatı buluyorlar. Okul Müdürü Davut Özsarı ise okul mutfağında üretilen yemeklerin taze ve sağlıklı olduğuna vurgu yaparak, diyetisyen gözetiminde üretim yapıldığını belirtti. Manisa Borsa İstanbul Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetler Öğretmeni Nazire Kılıçarslan, sektörde istihdam sıkıntısı yaşanmaması için öğrencileri mezun olduktan sonra dışarıda çalışmaları için hazırladıklarını, öğrencilerin okul mutfağında hazırladıkları yemeklerle özgün çalışmalarını gösterme fırsatı bulduklarını söyledi. Öğrenciler de eğitim süreçlerinden ve gelecekte iş bulma kaygısı yaşamamalarından çok memnun olduklarını ifade ettiler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*